4 YAŞ DENGE OYUNLARI

14.05.2010 18:11

 

4 YAŞ DENGE OYUNLARI
Etkinlik adı:Kurumuş Yapraklar Oyunu
Materyal:uzun grapon kağıtları ya da tül,kurumuş yapraklar
Uygulama:Öğretmen çocuklara sonbahar mevsiminde kurumuş yaprakları göstererek çocuklardan bir ağacın dökülmek üzere olan son yaprakları olduklarını hayal etmelerini ve buna göre hareket etmelerini ister.(ellerindeki grapon kağıtlarını kullanarak).Ardından hızlı ve yavaş esen rüzgarın ritmine uygun hareket etmeleri istenir.
Etkinlik Adı:Kendi Rengini Bul
Materyal:Daire şeklinde kesilmiş renkli fon kartonları.
Uygulama:Öğretmen daha önceden renkli fon kartonlarından hazırladığı daire şekillerini karışık bir şekilde sınıf alanına yerleştirir.Her çocuğun ayağına yerde bulunan renklerden oluşan daireler yapıştırır.Daha sonra her çocuk kendi rengine ait dairelerin üstünden atlayarak veya adım adım geçer.
Etkinlik Adı:Dans Eden Üzüm Taneleri
Materyal:1 adet soda,birkaç tane kuru üzüm tanesi,plastik bardak.
Uygulama:Öğretmen öncelikle ‘dans eden üzüm taneleri’ deneyini gösterir.Bardağın içindeki kuru üzümlerin üstüne soda dökülür.Havadaki gaz baloncukları üzümlerin üstüne yapıştığı için,üzümleri yukarıya doğru hareket ettirir.Çocuklardan bu durumu taklit edilmesi istenir.Öğretmen ‘bizler birer üzüm tanesiyiz.Şimdi baloncuklar kolumuza yaştı,bizi yukarıya doğru çekiyor.Yükselelim,patt! Baloncuk patladı yere düştük.Şimdi de ayağımıza yapıştı,popomuza yapıştı,yukarıya doğru çekiyor bizi v.b. ‘ yönergelerde bulunarak çocukların bazı vücut bölümlerini kullanmalarını sağlar.
Etkinlik Adı:Şişe çevirmece
Materyal:Fon kartonlarından yapılmış muz,fil kulağı,tavşan kulağı,kedi bıyığı,asker şapkası,köpek kulağı,ayı maskesi(yaptırılacak taklite uygun materyaller)
Uygulama:Çocuklar halka şeklinde oturtulur.Öğretmen her çocuğa yaptıracağı taklite yönelik materyalleri dağıtır.Öğretmen halkanın ortasına geçerek şişeyi çevirir.Şişenin ucu hangi çocuğa gelirse,halkanın etrafında kendine ait olanı taklit eder.
Etkinlik Adı:Gazeteden Halı
Materyal:Gazete kağıtları
Uygulama:Her çocuğa birer sayfa gazete kağıdı verilir.Önce çocuklardan gazete kağıdına sığacak şekilde oturmaları istenir.Daha sonra gazetenin kenar ve köşelerinden bahsedilerek,çocuklardan gazetenin kenar ve köşelerine basmadan kendi isteklerine göre hareketler yapmaları istenir.Bir müddet beklendikten sonra her çocuğun hareketine bakılır.
Etkinlik Adı:Baloncuk Dansı
Uygulama:Öğretmen çocuklara ellerinde köpükten bir baloncuk olduğunu söyler ve o baloncuğu düşürmeden gezdirmelerini ister.Daha sonra baloncuğu öteki elimize,omzumuza,başımızın üstüne,popomuzun üstüne,burnumuzun ucuna v.b. yerlere koyarak gezdirmelerini ister.Bu şekilde her çocuk arkadaşına çarpmadan baloncuğu gezdirir.

Geri